Kolajen Nedir, Kolajenin faydaları nelerdir?
Kolajen, bağ dokusunun bir parçası olarak tüm vücutta en fazla bulunan bulunan proteindir. En başta deri olmak üzere dokularımızın dayanıklı, canlı ve esnek olmasını sağlar. Bağ ve bağ dokularını oluşturan kolajen, birleştirici bir tutkal görevi üstlenerek cildimize yaşlanma karşıtı bir destek oluşturur. Kolajen vücutta fibroblast olarak isimlendirilen hücreler tarafından üretilir.
25-30 yaşından itibaren vücutta kolajen sentezi yavaşlar ve toplam kolajen miktarı azalır. Kolajenin azalması deri, kemikler, kan damarları ve gözler başta olmak üzere tüm vücut üzerinde yaşlanmanın belirtilerini tetikler.

Vücutta Kolajenin Azalmasının Sonuçları;
- Deride kırışıklıklar
- Vücutta sarkma
- Kemiklerde zayıflama
- Gözlerde küçülme
Yukarda bahsedilen bu sorunlardan korunmak için vücuttaki kolajen üretimine destek olmak gerekir. Kolajen kaynağı besinleri tüketmek kolajenin vücuttaki azalmasına karşı bir önlem olabilir. Daha iyi bir çözüm olarak hidrolize kolajen takviyesi önerilir.
Kolajen Kaynakları Nelerdir Ve Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kolajen vücutta aminoasitlerden C vitamini yardımıyla doğal olarak üretilmektedir. Paça çorbası, tavuk veya balık derisi gibi bazı besinler ise doğrudan kolajen kaynağı olarak kullanılabilir. Kolajen büyük bir molekül olduğu için parçalanması ve insan vücudunun ondan faydalanması zorluklar içermektedir. Bu nedenle hidrolize edilmiş kolajen kullanmak kolajen takviyesi için en doğru yaklaşım olacaktır. Ağız yoluyla kullanılan hidrolize balık kolajeninin yaşlanmanın görünür belirtilerine karşı etkili olduğu bilimsel literatürde, klinik çalışmalarla gösterilmiştir.
İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:
Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi
Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi
Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi
Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık
Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!