Malzemeler: 2 yemek kaşığı hibiscus çayı 5 adet çilek 1/2 limonun suyu 3 yemek kaşığı bal Maden suyu
Hazırlanışı: Hibiskus Çayını 500 ml sıcak su ile demleyip soğutun. Çilek, bal ve limon suyu ile birlikte blender’dan geçirin. Karışımdan bardağınıza dilediğiniz kadar koyup, üstünü sade maden suyu ile tamamlayın.
Afiyet olsun…
İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:
Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi
Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi
Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi
Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık
Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi
Malzemeler: 1,5 lt su 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı 1 dilim zencefil 5-6 top karabiber 2 çubuk tarçın 2 dilim salatalık 5-6 dal nane 2 dilim limon 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırıp, 1 gece dinlendirin ertesi gün sıcak yaz günlerinde buz ile servis ederek gün içinde tüketiniz…
Çok iyi bir ödem atıcı, idrar söktürücü, metabolizma hızlandırıcıdır…
Afiyet olsun…
İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:
Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi
Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi
Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi
Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi
https://cercimehmetefendi.com/wp-content/uploads/2020/05/detoks-suyu.jpg194259mehmet Özyürekhttps://cercimehmetefendi.com/wp-content/uploads/2023/07/logocer-300x156.pngmehmet Özyürek2020-05-11 22:45:412020-05-11 22:45:42DETOKS SUYU
Bir danteli andıran güzelliği, hoş aroması, güçlü içerikleriyle mürver çiçekleri hem mutfakların hem de doğal ecza dolaplarının yeni gözdesi olmaya aday.
Diğer İsimleri: Mürver, kara mürver, Hıdırlez çiçeği, patlangoz, elder, liyor, telligelin, hekimana,
Latince Adı:holunderblüten / holunderbeeren
Bileşim: Sabit Yağlar ve alkaloitler
Hanımeligiller familyasından olan mürver çiçeği Avrupa ve Kuzey Amerika’da yaygın olarak yetişiyor. Türkiye’de de rahatça bulunabiliyor. Farklı bölgelerde farklı isimler alabiliyor. Örneğin Rize’de livor, Gaziantep’te telligelin, İnebolu tarafında hekimana ismiyle tanınıyor.
Seneler önce tanıştım bu şerbetle. Uzun, yorucu bir yolculuğun ardından annem, kardeşim ve gelinimizle vardığımız pansiyonda buz gibi ikram ettiler, içinde bir dilim ekşi yeşil elmayla. Şirince’de nehir kenarlarında yetişirmiş mürver. O günden beri hep görmek istediğim, merak ettiğim bir bitki oldu.
Bu sene Düzce civarında karşıma çıktı. Kimileri ağaç gibi kocaman, kimileri gül çalısı gibi küçük. Dere kenarlarında, sulak yerlerde yetişiyor. El büyüklüğünde çiçek öbekleri var ağacın üstünde, bu öbekler de minicik, bembeyaz çiçeklerle dolu. Hafif, narin bir kokusu var. Çiçekler sonbaharda bordo, yusyuvarlak, mayhoş meyvelere dönüyor.
Almanya Bavyera’da çok değişik şekillerde kullanılıyor. Çiçekleri (holunderblüten) cıvık bir hamura batırılıp kızartılıyor. Meyvelerinin (holunderbeeren) reçeli, kompostosu, şurubu yapılabiliyor. İngilizler, İsveçliler bitkiyi bolca kullanıyor. İngilizce ismi elderberry veya elder.
Şimdi tam mevsimi, bulursanız deneyin.
Grip ve nezleye ev yapımı çözüm arayanlar için faydaları saymakla bitmeyen, hastalığa geçit vermeyen mürver bitkisinden yapılan doğal şurup tarifi…
1. MÜRVER ÇİÇEĞİ ŞURUBU YAPIMI:
Servisler: 40 Zaman: 30 dakika + 1 gece dinlendirme Zorluk: kolay
Malzemeler:
*1 kg şeker *750 gr su *80 gr limon suyu (2 limondan) *10 mürver çiçeği
Geniş bir tencerede şekerle suyu kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet haline getirin. 10 dakika kadar kaynatmanız yeterli. Limon suyunu ilave edin, 2-3 dakika daha kaynatın. Ateşten alın.
Mürver çiçeklerini hemen kaynar haldeki şerbete basın (çiçekler yıkanmayacak, topladığınız gibi kullanılacak). Tencerenin kapağını örtün. Sabaha kadar demlenmeye bırakın.
Sabah çiçekleri süzün. Şerbetinizi temiz cam kavanozlara doldurup buzdolabına kaldırın.
İçeceğiniz zaman bardağın dibine bir parmak şerbet dökün. Üzerine soğuk su ve 1 çay kaşığı kadar limon suyu ilave edin. Ekşi elma dilimi veya limon dilimiyle de servis edebilirsiniz.
2. MÜRVER ÇİÇEĞİ ŞURUBU TARİFİ:
Mürverleri trafiğin kirliliğinden uzakta olan bir bölgeden toplayın. Yağmur ve rüzgarla temizlenen yüksekteki dalları tercih edin. Mürverleri toplarken yaprakları almayın. Yeşil kısımlarını ve sapları ayıklayın. Dikkatlice çiçekleri inceleyin, üzerlerinde minik böcekler olabilir. Saplarından aşağı doğru tutarak silkeleyerek aralara gizlenmiş böcekler, toz vs varsa temizleyin.
Malzemeler (Yaklaşık 75 cl’lik bir şişe için): 25 adet taze mürver 1,2 kg şeker 2 portakal 2 limon 1,2 litre su
Hazırlanışı: Limon ve portakalları iyice yıkayıp ince ince dilimleyin. Portakal ve limonun üzerinin parafinle kaplanmamış olması gerekiyor. Bir tencereye şeker ve suyu koyup arada karıştırarak kaynatın. Kaynayan şekerli suyu ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra limon, portakal ve mürveri ekleyin. Karıştırıp ağzını kapatın ve serin bir yerde 24-30 saat beklemeye bırakın. Bir sonraki gün süzün ve temiz bir cam şişeye alıp ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında muhafaza ederek 2 hafta içinde tüketin.
Dilerseniz bu karışımı buz kalıplarına doldurarak dondurabilirsiniz. Eğer oda sıcaklığında daha uzun süre saklamak istiyorsanız, steril kavanoz ve şişelere doldurup 10 dakika üzerlerini kapatacak kadar kaynar suya koyup kaynatın. Kapalı şişelerde 1 yıl kadar muhafaza edebilirsiniz. Kullanmak üzere kapağını açtığınız şurubu buzdolabında muhafaza edin.
3. MÜRVER ÇİÇEĞİ ŞURUBU TARİFİ
10 mürver çiceği 1 kg. toz şekeri 1/2 litre su 10 gr. limon tozu su ile şeker kaynatılıyor, limon tozu karıştırılıyor, ılınınca çicekler konuluyor, kokuları sinmesi için 3-4 gün bekletiliyor süzülerek buzdolabına kaldırılıyor. İstenildiğinde bardağa 3-4 parmak konulup su ilave ediliyor. Bu esas tarif. Benim gibi limon tozundan hoşlanmayanlar için benim tarifim: 10 çicek 6-7 adet limon limon suyunun doyum noktasına kadar toz şeker. Limonlar sıkılıyor çicekler içine yatırılıyor kokusu limon suyuna sinene kadar 4-5 gün içinde bırakılıyor. Süzülüyor limon suyunun kabul ettiği kadar şeker konulup eritiliyor. Buzdolabına kaldırılıp istenildiğinde bardağa 3-4 parmak konulup üzerine su ilave ediliyor. Şekeri az gelmişse şekerde ilave edilebilir. Farklı lezzet sevenler için üzüm şırası ya da kombo çayı ile karıştırılarak da içilebilir…
4. EV YAPIMI KARAMÜRVER ŞURUBU TARİFİ:
Malzemeler:
3 kahve fincanı siyah kurutulmuş kara mürver meyvesi,
4 bardak su,
2 kaşık zencefil kökü,
1 tatlı kaşığı toz tarçın,
yarım tatlı kaşığı karanfil tozu,
1 çay bardağı bal.
Nasıl hazırlanır?
Orta boyutta bir tencerenin içine mürver, su, karanfil ve tarçını eklemekle başlayın. Karışım bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak tencerenin kapağını açın. Bu şekilde suyun buharlaşarak yarıya kadar inmesini bekleyin. 45 dakika kaynattıktan sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı süzün ve balı ekleyerek iyice karıştırın. Ardından karışımı kavanozlara doldurarak çok sıcak olmayan bir ortamda saklayın.
Mürver çiçeği botanik bilgi
Hanımeligiller familyasındandır. Mürver 3-10m arasında bazen çalı, bazen bir ağaç şeklinde olabilir. 20 kadar ağaç, çalı ya da otsu bitki türünün ortak adı Mürver’dir. Yaprakları genellikle iki çift ve bir tek olmak üzere beş parçadan oluşur ve her parça oval, kenarları çok hafif kertikli ve hafif kalkık yeşil renkli ve kısa saplıdır.
Çiçekleri oldukça küçük olup; beyaz, sarımsı ya da bazen açık pembe renkli ve keskin kokulu küçük çiçekleri yayvan şemsiye ya da salkım biçimi oluşturarak açar. Çiçekleri olgunlaşınca 6-10 mm. çapında yuvarlak ve parlak siyah renkli meyvelere dönüşür. Meyvelerin içinde kan kırmızısı meyve özü ve uzunca oval biçimli 3-4 tane tohum bulunur. Ormanlık alanların funda toprağını seven kara mürver, döktüğü tohumlarıyla çoğalır.
Tıbbi Kullanımı:
Faydaları saymakla bitmiyor
Beyaz ve siyah renkte iki cinsi bulunan mürverin faydalarıysa say say bitmiyor:
İçindeki A, B ve C vitaminleriyle vücut direncinin artmasını sağlayarak hastalıklardan koruyor.
Müshil özelliğiyle kabızlığı gideriyor.
İdrar söktürücü özelliği bulunuyor.
Balgam söktürücü olarak kullanılabiliyor, göğsü yumuşatıyor.
Terletici etkisi bulunan mürver çiçeği grip, üşütme, nezle, soğuk algınlığını geçirmede çok etkili oluyor.
Zatürre ve bronşiti geçirmeye destek oluyor.
Ateşi düşürüyor.
Anne sütünü artırıyor.
Zayıflatıcı etki gösteriyor.
UYARILAR:
İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:
Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi
Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi
Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi
Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık
Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi
https://cercimehmetefendi.com/wp-content/uploads/2020/05/mürver-çiçeği-şurubu-3.jpg8891000mehmet Özyürekhttps://cercimehmetefendi.com/wp-content/uploads/2023/07/logocer-300x156.pngmehmet Özyürek2020-05-11 22:27:112020-05-11 22:57:34MÜRVER VE DOĞAL ŞUPUP TARİFLERİ
Badem sütü veya pirinç sütünü duymuş olabilirsiniz, ama yulaf sütünü duydunuz mu? Bu süt, lezzeti ve etkileyici besin profili nedeniyle bu günlerde süpermarket raflarında giderek yaygınlaşıyor. Aynı zamanda diyet kısıtlamaları veya alerjileri olanlar için idealdir, çünkü doğal olarak süt, laktoz, soya, fındık ve glüten içermez; yulaf doğal olarak glütensizdir.
Yulaf Sütü Evde nasıl yapılır?
Son zamanlarda yaygın olarak popülerlik kazanan yegâne bir inek sütü alternatifidir. Geceden hafifçe suda bekletilmiş bir fincan yulaf ezmesini blenderda yaklaşık üç fincan suyla karıştırıp, sütünü çıkarmak için süzgeçten geçirerek yapılır. Hangi yulaf ezmesini kullandığınıza bağlı olarak, tadını güzelleştirmek için tarçın, vanilya, hurma veya diğer doğal tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz. Artan popülaritesi sayesinde, yulaf sütü birçok market ve sağlıklı gıda mağazasında bulunmaktadır. A vitamini, kalsiyum, riboflavin içerir ve sıklıkla farklı vitamin ve mineraller de ilave edilir. Vegan ve Laktozsuzdur Hayvansal ürünler kullanmayanlar, konvansiyonel sütlerden kaçınanlar ya da sütte bulunan laktoza intoleransı olanlar için, iyi bir alternatiftir.
İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:
Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi
Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi
Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi
Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık
Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi
https://cercimehmetefendi.com/wp-content/uploads/2020/05/yulaf-sutu.jpg515770mehmet Özyürekhttps://cercimehmetefendi.com/wp-content/uploads/2023/07/logocer-300x156.pngmehmet Özyürek2020-05-10 22:41:522020-05-10 22:41:53YULAF SÜTÜ VE KOLESTROL…
Andızın kozalakları, yüzyıllardır doğal şifa kaynağı olarak kullanılıyor: -ASTIM -NEFES DARLIĞI -ÖKSÜRÜK VE BALGAM SÖKTÜRÜCÜ -KIŞ HASTALIKLARINI TEDAVİ EDİCİ -BİTKİ İDRAR SÖKTÜRÜCÜ, -İDRAR YOLLARINI DEZENFEKTE EDİCİ, -HAZMI KOLAYLAŞTIRIR. -TERLETİCİ, MİDEVÎ VE ANTİSEPTİK ÖZELLİKLERE SAHİPTİR.
Romatizmadan şeker hastalığına, idrar yolları iltihabından astıma bir çok hastalıkta tedavi edici özelliği olan andız kozalağı, son zamanlarda endüstriyel ürüne dönüştü. Pekmezi yapılan andız kozalağı, içerdiği esansiyel yağlar nedeniyle parfüm ve şampuan üretimini de kullanılıyor. Öksürüğe iyi gelen andızın balgam söktürme özelliği bulunuyor. Bağırsakları çalıştırarak basura iyi geliyor. Şeker hastaları için doğal ilaç. Andız kozalaklarının bileşiminde yüzde 33 oranında glikoz ve sakaroz, juniperin, yünen, borneol, terpineol, izoborneol, kamforu, sidrol, dipenten, pinen ve a–felandren gibi faydalı bileşikler bulunuyor. Andız meyveleri ayrıca fenolik madde içeriğinin yüksek olması nedeniyle de antioksidant etkisi gösteriyor.
İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:
Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi
Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi
Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi
Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi
Eklem ağrıları çoğunlukla yaşlı insanlarda görülse de aslında bu durumun yaşla doğrudan bir ilgisi bulunmuyor. Kimi zaman vücutta şişme, karıncalanma ve uyuşma gibi şikayetlerle beraber görülebilen eklem ağrıları, yaş faktörünün yanı sıra; daha önce kaza geçirmiş ve vücudunda fiziksel bir iz kalmış hastalarda, aşırı kilolu insanlarda ve ani hareket sonrası sakatlanma durumlarında da gözlemlenebilir. Tüm bu eklem ağrılarının en belirgin sebebi ise halk arasında “kireçlenme” olarak bilinen “osteoartrit”tir. İlerleyen yaşlarda daha çok belirginleşen bu hastalıkta eklemler arasındaki yumuşak doku zedelenir ve ağrılar oluşur. Peki, bu ağrılardan kurtulmak hangi egzersizleri yapmak gerekir, gelin birlikte inceleyelim…
Gün içinde yapacağınız 15-20 dakikalık düzenli yürüyüşlerle eklem ağrılarınızdan büyük ölçüde kurtulabilirsiniz. Aslında ağrıları dindirmek bu kadar kolay!
Özellikle, masabaşı işlerde çalışanlar ve boyun ağrısı çekenler için faydalı olan bu egzersizi ev ya da iş ortamında yapabilirsiniz. Uygulanışı ise oldukça basit: Sağ elinizi başınızın sol tarafına koyarak başınızı sağ omzunuza doğru esnetmeye çalışın. Bu sırada başınızla bu harekete karşı koymayı deneyin. El değiştirerek egzersizi tekrar uygulayın. En fazla 15 dakika sürecek olan bu egzersizi günde iki kez ikişer set halinde yapabilirsiniz.
Ayakta, yerde oturarak veya herhangi bir sandalye üzerinde yapabileceğiniz bu basit hareket sırt ağrılarınızı azaltmaya yönelik. Yapılışı ise şöyle: Ayaktayken veya sandalyede otururken ellerinizi başınızın üstünde birleştirin. Ellerinizi birleştirdikten sonra sağa ve sola doğru esneyebildiğiniz kadar esneyin. Eğer yerde oturarak yapıyorsanız hareketi ileri-geri esneme şeklinde de uygulayabilirsiniz. İki set şeklinde 15 tekrarla tamamlayabileceğiniz egzersizin püf noktası ise sırtınızı dik tutmak.
Şiddetli sırt ağrılarınıza son verecek olan bu egzersizi yapmak için bir mat veya düz bir zemin üstünde olmalısınız. Avuç içleriniz karşı tarafa bakacak ve dizleriniz yerde olacak şekilde pozisyonunuzu alın. Sırtınızı aşağı-yukarı eksende 15 saniye boyunca hareket ettirerek esnetin. Bu egzersizi 2 set halinde yapabilirsiniz.
Düz bir zeminde -bir halı veya mat olabilir- yatarak harekete başlayın. Elinizde bir çarşaf veya lastik olursa hareket daha etkili olabilir. Eğer varsa çarşaf parçası veya lastikle, yoksa elinizle ayağınızı parmak ucundan tutarak kendinize doğru çekin ve arka bacak kaslarınızı esnetin. Bu egzersizi 10 tekrardan 3 set yapabilirsiniz.
Sırt kaslarınızı çalıştıracak olan bu hareketi ister işyerinde masanızda oturarak ister bir parkta ayakta durarak yalnızca 15 dakikada uygulayabilirsiniz. Sağ kolunuzu düz bir şekilde baş hizasında yukarı kaldırın ve sol kolunuzla sağ kolunuzun dirsek kısmından tutarak kolu olabildiğince sırtınıza doğru indirin. Bu egzersizi 15 tekrar ve 2 set olarak yapabilirsiniz.
Yüzüstü bir şekilde düz bir zemine yatın ve avuç içleriniz yerde olacak şekilde ellerinizi başınızın iki yanında konumlandırın. Avuç içlerinizi yere değdirerek ve yerden kuvvet alarak başınızı sırtınıza doğru itin ve arkaya doğru gitmeye çalışın. Esneyebildiğiniz kadar esneyin. Sırtınızı çalıştırıp sizi rahatlatacak olan bu hareketi 8 tekrardan oluşacak şekilde 3 set halinde uygulayabilirsiniz.
İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:
Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi
Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi
Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi
Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık
Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi
Kolajen, bağ dokusunun bir parçası olarak tüm vücutta en fazla bulunan bulunan proteindir. En başta deri olmak üzere dokularımızın dayanıklı, canlı ve esnek olmasını sağlar. Bağ ve bağ dokularını oluşturan kolajen, birleştirici bir tutkal görevi üstlenerek cildimize yaşlanma karşıtı bir destek oluşturur. Kolajen vücutta fibroblast olarak isimlendirilen hücreler tarafından üretilir.
25-30 yaşından itibaren vücutta kolajen sentezi yavaşlar ve toplam kolajen miktarı azalır. Kolajenin azalması deri, kemikler, kan damarları ve gözler başta olmak üzere tüm vücut üzerinde yaşlanmanın belirtilerini tetikler.
Vücutta Kolajenin Azalmasının Sonuçları;
Deride kırışıklıklar
Vücutta sarkma
Kemiklerde zayıflama
Gözlerde küçülme
Yukarda bahsedilen bu sorunlardan korunmak için vücuttaki kolajen üretimine destek olmak gerekir. Kolajen kaynağı besinleri tüketmek kolajenin vücuttaki azalmasına karşı bir önlem olabilir. Daha iyi bir çözüm olarak hidrolize kolajen takviyesiönerilir.
Kolajen Kaynakları Nelerdir Ve Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kolajen vücutta aminoasitlerden C vitamini yardımıyla doğal olarak üretilmektedir. Paça çorbası, tavuk veya balık derisi gibi bazı besinler ise doğrudan kolajen kaynağı olarak kullanılabilir. Kolajen büyük bir molekül olduğu için parçalanması ve insan vücudunun ondan faydalanması zorluklar içermektedir. Bu nedenle hidrolize edilmiş kolajen kullanmak kolajen takviyesi için en doğru yaklaşım olacaktır. Ağız yoluyla kullanılan hidrolize balık kolajeninin yaşlanmanın görünür belirtilerine karşı etkili olduğu bilimsel literatürde, klinik çalışmalarla gösterilmiştir.
İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:
Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi
Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi
Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi
Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık
Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi
Sinir sistemi uyarıcı etkisi vardır. Gaz söktürücü, hazımsızlık, şişkinlik gidericidir. İştah açıcı özelliğe sahiptir. Anne sütünü artırır. Selülit tedavisinde kullanılır. Uyku vericidir. İshali ve kusmayı keser. Sakinleştirici etkisi nedeniyle sinirleri yatıştırır, ağrıları hafifletir, baş ağrısına da iyi gelir. Kan dolaşımının düzenli olmasına yardımcı olur, kalbi kuvvetlendirir. Öksürüğe iyi gelir; astım, bronşit ve nefes darlığı şikâyetlerini azaltır. Aybaşı kanamalarını düzene sokar. Başta selülit sorunu olmak üzere pek çok cilt probleminde sıkça kullanılmaktadır. Haricen masaj yağı olarak da kullanılabilmektedir.
Çocuklarda kullanım şekli : Çocukların karın ve topuk bölgelerine seyreltilerek ve masaj yapılarak uygulanır.
Yetişkinler için kullanım şekli: Dahilen günde 2-10 damla bir şeker parçasının üzerine damlatılarak veya bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak günde 3 defa kullanılır.
UYARILAR:
Anason Yağının Zararları; Anason çok miktarda kullanılırsa uyuşukluk, baş ağrısı ve görme zorluğuna neden olabilir. Anasonu hamile bayanların kullanmaması gerekir.
İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:
Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi
Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi
Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası
Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi
Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık
Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi