Boyun Egzersizleri Nelerdir? Boyun Düzleşmesi Hareketleri Nasıl Yapılır? İşte Boynu Güçlendirme Egzersizleri…

Boyun Egzersizleri Nelerdir? Boyun Düzleşmesi Hareketleri Nasıl Yapılır? İşte Boynu Güçlendirme Yolları…

Boyun düzleşmesi, kişinin günlük yaşamını oldukça fazla kısıtlayan önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Boyun bölgesinde yer alan omurganın olması gerekenden eğri olması halidir. Bu sağlık sorunu duruş bozukluklarına ve günlük işlerin yapılmasında aksamaya neden olmaktadır. Sizin için Boyun egzersizleri nelerdir? Boyun düzleşmesi hareketleri nasıl yapılır sorularının yanıtlarını derledik.

 Boyun düzleşmesi gibi kişiyi olumsuz etkileyen boyun sorunlarının önlenebilmesi adına bazı egzersizlerin yapılmasına ihtiyaç vardır. Kontrollü bir şekilde yapılan boyun egzersizleri, boyun düzleşmesi sorununu önemli oranda azaltan bir etki ortaya koymaktadır.

 Boyun Egzersizleri Nelerdir?

 Boyun sağlığının korunmasına yönelik olarak yapılabilecek bazı son derece basit olan egzersizler bulunmaktadır. Bu egzersizleri düzenli bir şekilde yapmak boyun sağlığının korunması açısından oldukça önemlidir. Bunlar; ileri streç ve yan streç egzersizleri olmaktadır.

 Boyun Düzleşmesi Hareketleri Nasıl Yapılır?

 – Ellerle alın kısmına direnç uygulayarak boynun duruşuna baskı uygulanabilmektedir. Bunun için eller sabit kalacak şekilde tutulmalı ve alnınızı ellerinize doğru iterek direnç uygulamanız gerekmektedir.

 – Sağ eli kulağa gelmeyecek biçimde başa koymak gerekmekte ve direnç uygulamak gerekmektedir. Bu egzersizi birkaç kez tekrar ederek sonlandırabilirsiniz.

 – Bir havluyu rulo haline getirin ve boynunuzun arkası kısmına yerleştirin. Boynunuzu geriye itmek suretiyle ruloya direnç uygulayın. Bu işlemden sonra öne doğru eğerek çenenizi göğsünüze değdirmeye çaba gösterin.

 – Havludan yapmış olduğunuz ruloyu tekrar boynunuzun arka kısmına koyup zemin üzerinde bir süre bekleyin.

 – Başınızı ilk olarak sağ omzunuza değecek kadar eğmeye çalışın, sonrasında sol omza değdirmeye çaba gösterin. Sonrasında ise önce öne sonra da geriye yavaşça eğin.

 – Başınızı saat yönünde daire biçiminde çizerek hareket ettirin. Egzersizin oldukça yumuşak ve esneyerek gerçekleşmesini sağlamaya çaba göstermelisiniz.

 – Boyun egzersizlerini düzenli bir şekilde günde en az beş kez tekrarlanması gerekmektedir. Zaman içinde sorunlar azalmakta ve düzleşme büyük ölçüde düzeltmektedir.

 İşte Boynu Güçlendirme Yolları

 Boyun kaslarını olabildiğince esnek tutmak boyun sağlığı açısından önemlidir. Bunun yapılabilmesi için, kas tonusunu güçlendirmeyi sağlayan bir egzersiz rutinine gereksinim vardır. Uygun bir egzersiz rutini sonrasında ise, sakatlayıcı kasılmaları engelleyecek veya düzenleyecektir.

 İleri streç egzersizi:

 Dik durun ve ileriye doğru bakın. Sonrasında ellerinizi alnınıza koyup üzerine bastırın. Başınızın kuvvetiyle de elinize ters yönden bastırmaya çalışın. Bu egzersizi 10 kez tekrar edin.

 Yan streç egzersizi:

 Önceki egzersizde olduğu şekilde elinizi şakağınıza koyup; başınızı itmek suretiyle yana itme hissi uyandırmaya çaba gösterin. Kulağınız neredeyse omzunuza erişinceye kadar başınızı eğip egzersize sürdürün. Diğer tarafa da tekrar edin ve bu egzersizi 5 kez tekrarlayın. Isınma hareketleri yaptıktan sonra boynunuzun arkasındaki gerginliği hissedinceye kadar başınızı öne eğin. Bu şekilde 5 saniye bekleyin. Aynı hareketi geriye doğru yapın, başınızı olabildiğince geriye yaslamaya çalışın. 5 saniye bekleyin ve bu hareketi 5 kez tekrarlayın.

İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:

Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi

Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi

Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov  Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası

Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası

Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası

Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi

Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık

Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi

Eğir Kökü / Hazanbel nedir? Faydaları nelerdir?

Diğer İsimleri : Hazanbel, Azakeyeri, Acarus ealamus, Sweet sedge

Botanik Bilgi : Yılanyastığıgiller familyasındandır. Göllerde, bataklıklarda, su kenarlarında yetişir. Yetiştiği yerin sürekli olarak ıslak olması gereklidir. Durgun akarsu ve göl kıyılarında 1100 m yüksekliklere kadar yetiştiği görülmüştür. Çok yıllık otsu bir bitkidir. Kökü yere yatık bir vaziyette paralel olarak uzar, eklemli, bas parmak kalınlığında 50 cm kadar uzunlukta ve yeşilimsi bir kahve rengindedir. Boğum yerlerinden ince uzun kökçükler çıkar. Köklerin mandalinaya benzer bir kokusu vardır. Taze iken biberi andıran bir acı ve yakıcılığı vardır. Kurutulduğunda ise acılık hafifler.

Faydaları :

Tüm sindirim sistemi bozukluklarında, mide ve bağırsak gazlarında,

Prostatta çok faydalıdır.

Balen Saw Palmetto (Cüce Palmiye), Isırgan Ekstraktı ve çinko içeren Takviye Edici Gıda 375 MG * 60 Kapsül

Mide ekşimelerini giderir.

İştah açıcı olup solgunluğun giderilmesinde yardımcı olur.

Sindirim uyarıcı ve safra salgılarını arttırıcıdır.

Beslenmeyle ilgili metabolizma bozukluklarına yardımcı olduğundan, beslendiği halde kilo alamayan kişilerde faydalıdır.

İshalin tedavisinde çok iyi sonuçlar verir.

Bağırsak kanserlerinde tıbbi tedaviye destek olarak kullanılmaktadır.

Şişkinlikten kaynaklanan koliklere karşı kullanılmaktadır.

Kereviz kökü ile birlikte prostat büyümesine karşı kullanılır.

Çocuklarda tahıl alerjileri için faydalıdır.

Prostat Kabusunuz Olmasın…
Un uygun Fiyata Güvenilir Alışveriş İnternet Siteniz Çerçi Doğal Ürünlerde…
Size sadece bir tık kadar uzaklıkta…

Kullanım Şekli :

Çay: 1 çay kasığı (yaklaşık 4 gr ) kadar kıyılmış kök üzerine 250 ml kaynar su dökülerek haşlanır. 15 dakika bekletilip süzülür.


Çay: 1 çay kaşığı kıyılmış kök 1 bardak soğuk suda kaynama noktasına kadar 30 dak. İçinde ısıtılır.


Çay: 2 çay kaşığı kıyılmış kök 1 bardak soğuk suda 12 – 18 saat demlenip süzülür. Tercih edilen soğuk demleme olup içmeden önce hafifçe ısıtılır.

Çay olarak günde 3 fincan içilmelidir.
 

Bitki suyu: Taze soyulmuş kök iri parçalara bölünerek preslenerek suyu çıkarılır. Aşırı sıkılmamalıdır.

Banyo: 200 – 500 gram iri kiyim kök 5 litre soğuk suda bir gece (12 – 18 saat) bırakılıp kaynayıncaya kadar ısıtılır. Ateş söndürülüp 7 – 8 dakika demlenir ve banyo suyuna karıştırılır.  Akşam veya gece banyo yapılmamalıdır.

UYARI :  Ön görülen dozlarda alındığında her hangi bir yan etkisi yoktur. Aşırı alımlarda ise mide bulantısı ve kusma yapabilir. Uçucu yağı kullanılmamalıdır, içerigindeki asorone yüzünden duodenal kanseri yapabilir.

UYARILAR:

İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:

Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi

Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi

Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov  Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası

Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası

Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası

Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi

Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık

Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi

Ağrı Dindirme Garantili 7 Eklem Güçlendirme Egzersizi

Eklem ağrıları çoğunlukla yaşlı insanlarda görülse de aslında bu durumun yaşla doğrudan bir ilgisi bulunmuyor. Kimi zaman vücutta şişme, karıncalanma ve uyuşma gibi şikayetlerle beraber görülebilen eklem ağrıları, yaş faktörünün yanı sıra; daha önce kaza geçirmiş ve vücudunda fiziksel bir iz kalmış hastalarda, aşırı kilolu insanlarda ve ani hareket sonrası sakatlanma durumlarında da gözlemlenebilir. Tüm bu eklem ağrılarının en belirgin sebebi ise halk arasında “kireçlenme” olarak bilinen “osteoartrit”tir. İlerleyen yaşlarda daha çok belirginleşen bu hastalıkta eklemler arasındaki yumuşak doku zedelenir ve ağrılar oluşur. Peki, bu ağrılardan kurtulmak hangi egzersizleri yapmak gerekir, gelin birlikte inceleyelim…  

1. Yürüyüş 

Gün içinde yapacağınız 15-20 dakikalık düzenli yürüyüşlerle eklem ağrılarınızdan büyük ölçüde kurtulabilirsiniz. Aslında ağrıları dindirmek bu kadar kolay!

2. Boyun gerdirme

Özellikle, masabaşı işlerde çalışanlar ve boyun ağrısı çekenler için faydalı olan bu egzersizi ev ya da iş ortamında yapabilirsiniz. Uygulanışı ise oldukça basit: Sağ elinizi başınızın sol tarafına koyarak başınızı sağ omzunuza doğru esnetmeye çalışın. Bu sırada başınızla bu harekete karşı koymayı deneyin. El değiştirerek egzersizi tekrar uygulayın. En fazla 15 dakika sürecek olan bu egzersizi günde iki kez ikişer set halinde yapabilirsiniz. 

3. Yarım ay hareketi

Ayakta, yerde oturarak veya herhangi bir sandalye üzerinde yapabileceğiniz bu basit hareket sırt ağrılarınızı azaltmaya yönelik. Yapılışı ise şöyle: Ayaktayken veya sandalyede otururken ellerinizi başınızın üstünde birleştirin. Ellerinizi birleştirdikten sonra sağa ve sola doğru esneyebildiğiniz kadar esneyin. Eğer yerde oturarak yapıyorsanız hareketi ileri-geri esneme şeklinde de uygulayabilirsiniz. İki set şeklinde 15 tekrarla tamamlayabileceğiniz egzersizin püf noktası ise sırtınızı dik tutmak.

4. Kedi-Deve egzersizi 

Şiddetli sırt ağrılarınıza son verecek olan bu egzersizi yapmak için bir mat veya düz bir zemin üstünde olmalısınız. Avuç içleriniz karşı tarafa bakacak ve dizleriniz yerde olacak şekilde pozisyonunuzu alın. Sırtınızı aşağı-yukarı eksende 15 saniye boyunca hareket ettirerek esnetin. Bu egzersizi 2 set halinde yapabilirsiniz. 

5. Bacak kası gerdirme


Düz bir zeminde -bir halı veya mat olabilir- yatarak harekete başlayın. Elinizde bir çarşaf veya lastik olursa hareket daha etkili olabilir. Eğer varsa çarşaf parçası veya lastikle, yoksa elinizle ayağınızı parmak ucundan tutarak kendinize doğru çekin ve arka bacak kaslarınızı esnetin. Bu egzersizi 10 tekrardan 3 set yapabilirsiniz. 

6. Kolları esnetme
 

Sırt kaslarınızı çalıştıracak olan bu hareketi ister işyerinde masanızda oturarak ister bir parkta ayakta durarak yalnızca 15 dakikada uygulayabilirsiniz. Sağ kolunuzu düz bir şekilde baş hizasında yukarı kaldırın ve sol kolunuzla sağ kolunuzun dirsek kısmından tutarak kolu olabildiğince sırtınıza doğru indirin. Bu egzersizi 15 tekrar ve 2 set olarak yapabilirsiniz. 

7. Sırt hareketi 
 


Yüzüstü bir şekilde düz bir zemine yatın ve avuç içleriniz yerde olacak şekilde ellerinizi başınızın iki yanında konumlandırın. Avuç içlerinizi yere değdirerek ve yerden kuvvet alarak başınızı sırtınıza doğru itin ve arkaya doğru gitmeye çalışın. Esneyebildiğiniz kadar esneyin. Sırtınızı çalıştırıp sizi rahatlatacak olan bu hareketi 8 tekrardan oluşacak şekilde 3 set halinde uygulayabilirsiniz. 

İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça:

Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi

Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi

Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov  Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası

Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası

Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası

Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi

Maria Treben Tanrı’ nın Eczanesinden Sağlık

Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi

https://sagligabiradim.com/kas-agrilarini-azaltmak-icin-7-kolay-hareket/
https://www.zerkaya.com/kas-ve-eklem-agrilari-ve-egzersizleri/
https://www.youtube.com/watch?v=tYyborQnoHk
https://onedio.com/haber/eklem-agrisi-cekenlere-mujde-agrilari-dindirip-…
https://www.medikalakademi.com.tr/kireclenme-ve-eklem-agrilarini-azaltma…

HIZLA GÖBEK ERİTEN 7 SÜPER EGZERSİZ

Ebru Şallı’ dan size göbek yağlarını yakan ve karın sıkılıştıran süper 7 plates egzersizi…

Şarlar ne olursa olsun egzersizlere ara vermek yok. Göbek eriten 7 favori pilates egzersizimiz

ile form tutabilirsiniz.

Günde sadece 10 dakikanızı ayırmanız yeterli. Hadi o zaman iş başına…


1. Dizleri 90 derecelik açıyla bükün, eller ensede, dirsekler açık… Karnı iyice içeri çekin, kaburgayı kapatın.
Bu pozisyonda nefes verirken omuzlarınızı yerden sıyırarak dizlerinizi başınıza doğru yaklaştırın. 15 kez açılıp kapanarak tekrarlayın.

2. Beli incelten bu egzersiz için sırtüstü uzanın, bacaklar masa pozisyonunda dizlerden bükün, eller boynun arkasında, dirsekler açık, çene göğüsten uzakta… Her nefes verişte bir bacağı uzatırken diğer bacağın dizini çapraz dirseğinize yaklaştırıp, üst bedeni hafifçe o yöne doğru döndürün.
Her iki yöne 6’şar kez tekrarlayın.

3. Bu egzersiz özellikle göbekteki yağları yakmaya yarıyor. Ellerinizle başınızı destekleyin. Dirsekler sonuna kadar açık. Bacaklarınızı uzatın. Nefes alın, verirken baş ve dizleri birbirine yaklaştırın.Nefes alırken bacaklar açık, verirken kapalı… Hareketi 15 kez tekrarlayın.

4. Sırtüstü yatar pozisyonda karnınıza doğru bakın ve bacakları dizlerden bükerek masa pozisyonu alın. Nefes alın, verirken karnı içeride tutarak sırtın üst kısmını yerden kaldırırken bir elinizle dizin iç kısmın, diğeriyle dış tarafını tutun ve diğer bacağı göz hizasında uzatın. Her nefes verişte bacak değiştirin. Her iki bacakla 5, toplam 10 kez tekrarlayın.

5. Bacaklar aşağıda düz, karın içeride, kaburga kapalı, gözler yukarı bakıyor, eller yanlarda… Bacaklar aşağıdayken nefes alın. Bir bacağı düz bir şekilde yukarı kaldırırken nefes verin. Bacak değiştirerek, nefesinizle birlikte her iki yöne 15 kez tekrarlayın.

6. Bu egzersiz, tüm karın kaslarını çalıştırıyor, beli inceltiyor. Oturma kemikleri üzerine oturun. Sırt düz, kollar birbirine paralel ileride, dizlerinize bakın. Bu pozisyonda nefes alın. Nefesinizi verirken, kolları yanlara açarak geriye dönün. İlk pozisyona dönüp, diğer yöne tekrarlayın. 15 kez uygulayın.

7. Sırtüstü uzanın, bacakları düz bir şekilde yukarı uzatın, kollar yanlarda, karna doğru bakın… 5 kez nefes alıp, 5 kez nefes verirken kollarınızla yere doğru kısa itişler yapın. Ellerinizi suya vuruyormuşçasına nefes eşliğinde sallayın. Eğer zorlanıyorsanız dizlerinizi 90 derecelik açıyla bükerek de egzersizi uygulayabilirsiniz. 10 kez tekrarlayın.

ACI ELMA YAĞI (SALVİA TRİLOBA)

Adaçayının yaprakları ve mazıya benzeyen meyvelerinin su baharı destinasyonu yöntemiyle elde edilen uçucu yağıdır.

Diğer İsimleri: Adaçayı yağı

Latince Adı: OLEUM SALVİA TRİLOBAE

Bileşim :
Uçucu Yağ ve sineol içerir.

Tıbbi Kullanımı :
Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcıdır. Gaz söktürücü, ter kesici, idrar arttırıcı etkileri vardır. anti septik özelliği sayesinde açık yaralarda kullanılabilir. İçeriğinde bulunan tüjon maddesi sayesinde sigara ve alkol bağımlılığından kurtulmaya yardımcı olur. Sindirim problemlerini ve mide spazmlarının giderilmesinde oldukça yararlıdır. Bebeklerde gaz giderici olarak karın bölgesi ve ayak tabanlarına masaj yapılarak kullanılır. Doğal östrojen hormonu içerir. bu nedenle menopoz sırasında görülen sıcak basması ve gece terlemelerinin giderilmesine yardımcı olur. Bronşite, astımda ve bayanlarda adet düzensizliklerinde günde bir defa 1 fincan suya 3 damla damlatılarak kullanılabilir. Kepekli ve yağlı saçlarda kullanımı uygundur. Cildin Yağ dengesinin düzenlenmesine dolayısı ile de saç derisinin aşırı yağlanmasının önüne geçmeye ve kepeği gidermeye yardımcı olur. Özelliklede yeni bebek sahibi olan ailelere tesviye: Gaz söktürücü (Düzenli olarak Sabah/akşam bebeğin ayak tabanına 3 er damla, göbeğine ise 5 damla sürülür), midevi, ter kesici, idrar artırıcı ve eklem sorunlarında susam yağı ile birlikte kullanıldığında ağrı kesici, rahatlatıcıdır. Haricen yara iyi edici ve antiseptik olarak kullanılır.

UYARILAR :
Aşırı kullanımı kansızlık şikayetlerini arttırabilir. Hamile bayanların doktor önerisi olmadan kullanımı sakıncalıdır.

İlgili Makaleler / Haberler/Kaynakça :
Prof. Dr. Turan Baytop Türkiye de Bitkilerle Tedavi Ayhan Yalçın Şifalı bitkiler Ansiklopedisi Prof Dr. Ivan Isaev Ivanov Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası Mag. Farm. Ilıya Ivanov Lancev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası Dr. Med. Geo Kırılov Neşev Şifalı Bitkilerle Tedavi Atlası Prof. Dr. İbrahim AdnanSaraçoğlu Tıbbi Bitkiler Rehberi Seyyid Ahmet Tillovi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Lupinus varius Linnaeus Hakkındaki Bilimsel Çalışmalar